Travelstof, de stof die voelt als een tweede huid door de unieke travel kwaliteit.

Travelstof, wat is het nou eigenlijk?

Travelstof is de laatste paar jaar ontzettend populair geworden in de modebranche en is een bestseller op Modekiosk. De stof van travel kwaliteit is gemaakt van polyamide in combinatie met elastaan. Polyamide is een synthetische stof met aardolie als basisbestand en wordt veel gebruikt in lingerie en sportkleding waarbij vormbehoud erg belangrijk is. Waarom deze stof gebruikt wordt in dagelijkse kleding, lees je hieronder.

 

De voordelen van travelstof

Het dragen van travelstof biedt ontzettend veel voordelen. Doordat deze stof een groot aandeel elastaan bezit, zit deze stof ontzettend comfortabel door de hoeveelheid stretch. Omdat het dus goed mee rekt voelt de stof aan als een tweede huidje. Travelstof heeft haar naam te danken aan de functionaliteit waarvoor het bedoeld is: op pad zijn. Dan is het wel zo handig dat de kleding niet kreukt, ademt en niet statisch is. Een ander handig voordeel van de travel kwaliteit is dat het vrijwel niet pilt. Zo zit jouw kleding niet alleen als gegoten, ook blijft het lekker lang mooi. Bij een drukke levensstijl hoort ook wel eens het nodige zweten. Doordat de stof goed ademt wordt het transpiratievocht naar buiten getransporteerd waar het verdampt. Zo kun je zo druk zijn als je wilt, zonder zichtbare transpiratievlekken. Handig!

 

Was- en strijktips voor travelstof

Omdat travelstof nog vrij nieuw is, is het lastig te bepalen hoe je deze stof nou moet verzorgen. Daarom hebben wij een aantal was-en strijktips voor je op een rijtje gezet:

✔ Was tussen de 30 en 40 graden. Heter wassen is niet nodig en super milieubewust.

✔ Stop de kleding niet in de droger. Een kwaliteit van travelstof is dat het super snel droogt en de droger dus overbodig wordt. Hang de kleding na het wassen uit en laat het drogen zodat kleurdoorloop voorkomen wordt.

✔ Wasverzachter mag je in de kast laten staan. Travelstof is al glad van zichzelf, waardoor wasverzachter niet nodig is. Wil je wel een lekker geurtje aan je kleding? Gebruik dan wasverzachterdoekjes.

✔ Strijk travelstof zonder stoom en niet warmer dan 110 graden en keer het kledingstuk altijd binnenstebuiten om de buitenkant langer mooi te houden.

 

Travelstof is voor iedereen

Kleding in travelstof kan gedragen worden door allerlei figuurtypes omdat het zo enorm rekbaar is. Of dat je nou een peervorm, een appel of een zandloper figuur hebt, de travelstof past zich altijd aan jouw vormen. Zo is er altijd wel een item dat voor jouw lichaam op het lijf is geschreven.