Travelstof, wat is het nou eigenlijk?
Travelstof is de laatste paar jaar ontzettend populair geworden in de modebranche en is een bestseller op Modekiosk. De stof van 'travel' kwaliteit wordt travelstof genoemd en is gemaakt van diverse stoffen als polyamide en polyester in combinatie met elastaan. Polyamide is een synthetische stof die ook gebruikt wordt voor lingerie en sportkleding, waarbij vormbehoud erg belangrijk is. Waarom deze stof zo geschikt is voor kleding die je dagelijks draagt, lees je hieronder.
 
De voordelen van travelstof
Het dragen van travelstof biedt ontzettend veel voordelen. Doordat deze stof voor een deel bestaat uit elastaan, zit deze stof ontzettend comfortabel! Dit komt door de heerlijke stretch van elastaan. Omdat het dus goed mee rekt voelt de stof echt aan als een tweede huidje. Travelstof heeft haar naam te danken aan de functionaliteit waarvoor het bedoeld is: op pad zijn. Dan is het wel zo handig dat de kleding ademt, niet snel kreukt én niet statisch is. Een ander handig voordeel van de travel kwaliteit is dat het vrijwel niet pilt. Zo zit jouw kleding niet alleen als gegoten, maar blijft het ook lekker lang mooi. Bij een drukke levensstijl hoort ook wel eens het nodige zweten. Doordat de stof goed ademt wordt het transpiratievocht naar buiten getransporteerd waar het verdampt. Zo kun je zo druk zijn als je wilt, zonder zichtbare transpiratievlekken. Handig!

 

Travelstof is voor iedereen
Of dat je nou een peervorm, een appelvorm of een zandloper figuur hebt, de travelstof past zich altijd aan jouw vormen! Door de rekbare kenmerken van travelstof is deze stof geschikt voor ieder figuurtype.

 

Was- en strijktips voor travelstof
Omdat travelstof nog vrij nieuw is, is het lastig te bepalen hoe je deze stof nou moet verzorgen. Daarom hebben wij een aantal nuttige was- en strijktips voor je op een rijtje gezet:

✔ Was tussen de 30 en 40 graden. Heter wassen is niet nodig én beter voor het milieu.

✔ Stop de kleding niet in de droger. Een kwaliteit van travelstof is dat het super snel droogt. Hang de kleding na het wassen uit en laat het drogen zodat kleurdoorloop voorkomen wordt.

✔ Wasverzachter mag je in de kast laten staan. Travelstof is al heel zacht en glad van zichzelf. Wil je wel een lekker geurtje aan je kleding? Gebruik dan wasverzachterdoekjes.

✔ Strijk travelstof zonder stoom en niet warmer dan 110 graden. Keer het kledingstuk altijd binnenstebuiten om de buitenkant langer mooi te houden.